Ons Software Ontwikkel Proces

Bij SB Space begrijpen we hoe belangrijk het is voor bedrijven om softwareoplossingen te hebben die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Daarom hebben we een uitgebreid softwareontwikkelingsproces ontwikkeld. Ons proces is ontworpen om een toegankelijke ervaring te bieden, terwijl we samen werken aan een oplossing die aan alle behoeften voldoet.

Oriëntatie
1. Oriëntatie
Jouw probleem in kaart brengen
1 tot 2 uur
ProjectbeschrijvingOfferte

In de oriëntatiefase gaan we samen met jou aan tafel zitten om vast te stellen welk probleem we gaan oplossen. Als eerste willen wij graag een beeld krijgen van wie jij bent en wat je doet. Vervolgens gaan we samen een beeld schetsen van het probleem waar jij tegenaan loopt en wat de impact hiervan is op jouw werkzaamheden.

Het oriëntatie gesprek is geheel vrijblijvend en zal ongeveer één uur duren. Na afloop van het gesprek gaan wij de aanpak van het probleem en de mogelijke oplossingen bepalen. Daarna zullen we een offerte opstellen. De offerte zullen wij samen met een projectbeschrijving naar jou opsturen. De offerte is opgebouwd uit twee onderdelen: De eenmalige maatwerkkosten en de vaste maandelijkse onderhoudskosten.

Analyse
2. Analyse
Een goed beeld van de oplossing
1 tot 2 weken
Specificaties, Grafische schetsenOntwerpen

In de analyse fase gaan we definiëren hoe het te ontwikkelen product eruit komt te zien en wat het precies moet gaan doen. In deze fase, die doorgaans een tot twee weken duurt, zullen we regelmatig contact houden om openliggende vraagstukken te beantwoorden. We zullen ook nog enkele sessies plannen waarin we met jou de richting van het project vastleggen.

Wij gaan in deze fase een grafische schets ontwikkelen en specificaties opstellen over de applicatie die we vervolgens met jou bespreken voor een akkoord. Zo creëren we een beeld van de software die overeenkomt met jouw wensen.

Ontwikkeling
3. Ontwikkeling
Het ontwikkelen van jouw oplossing met een feedback moment om de twee weken
Looptijd is afhankelijk van de complexiteit van het project
Een goed passende oplossing

In deze fase gaat het echte werk beginnen, namelijk het ontwikkelen van jouw oplossing. Wij gaan hard aan de slag om jouw software te ontwikkelen. Van jou wordt in deze fase maar één ding verwacht. Elke twee weken zullen we een feedback moment inplannen waarin wij samen met jou gaan kijken of de ontwikkeling nog altijd de goede richting op gaat. Tijdens deze feedback momenten zullen wij een demo geven van de software tot nu dan toe. Zo blijf jij op de hoogte van waar we mee bezig zijn en kan je feedback worden meegenomen. Op deze manier garanderen we dat de software echt bij jou past.

Oplevering
4. Oplevering
Een oplevering waarna je precies weet hoe je de software kunt gebruiken
1 tot 2 uur
Kennis over de oplossingTraining

Je gloednieuwe software oplossing is af! Wij laten je precies zien hoe je de software gaat gebruiken en wat er allemaal mogelijk is. Hiervoor zullen we nog één keer samenzitten waarin wij jou de gehele software nogmaals laten zien. Dit moment kunnen we dan direct (met jouw toestemming) opnemen zodat je het altijd nog terug kan vinden. Er zal ook een beknopte handleiding bij de software worden geleverd waarin staat hoe jij jouw oplossing kunt gebruiken.

Onderhoud
5. Onderhoud
Constante ondersteuning en updates zodat de software perfect blijft werken
Zolang je de software gebruikt
Software updatesSupport

Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent met je oplossing. Daarom zullen we na de oplevering contact met je houden om te achterhalen of alles nog naar wens is. Het onderhoud van de software is volledig aan ons. Wij zullen de software updaten en zorgen dat alles blijft werken zoals het hoort.

Soms kom je er na enig gebruik van de software pas achter dat sommige delen anders moeten werken dan je had voorzien. Heel normaal natuurlijk. Wij kunnen gemakkelijk en snel wijzigingen doorvoeren in jouw oplossing. Wegens onze modulaire opbouw kan dit erg snel gebeuren bij kleine wijzigingen. Voor grotere wijzigingen zullen we het project heropenen.

De software is ook makkelijk uit te breiden met nieuwe modules die wij hebben ontwikkeld.

Laten we samenwerkenLees meer over ons team en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.