ONS DEVOPS AUTOMATISERINGSPROCES

Bij SB Space begrijpen we dat jij als ondernemer efficiënter wil werken. Wanneer er automatisering van herhalende taken kan plaatsvinden, houd je meer tijd over voor andere zaken. Of je nu meer klanten wil bedienen of meer rust in de organisatie wil,
wij helpen je verder.

Oriëntatiegesprek
1. Oriëntatiegesprek
Jouw probleem in kaart brengen
1 tot 2 uur
Projectbeschrijving,Offerte

In het eerste gesprek maken we vrijblijvend kennis met elkaar. We willen graag een beeld krijgen van wie je bent en wat jouw bedrijf doet. In dit gesprek stellen we een aantal belangrijke vragen voor het vervolgproces. We willen erachter komen waar je tegenaan loopt en wat de échte problemen zijn die spelen. Hoe eerder we betrokken worden, hoe soepeler het verbeterproces zal verlopen.

Mochten we aan het einde van het gesprek beide een positief gevoel hebben, dan zullen we een opdracht opstellen. De offerte sturen we samen met de project scope naar je toe.

Huidige & gewenste situatie in kaart brengen
2. Huidige & gewenste situatie in kaart brengen
Inventarisatie
1 tot 2 weken
Specificaties, SchetsenOntwerpen

We starten altijd met het visueel in beeld brengen van de huidige situatie. Pas als we duidelijk in beeld hebben waar het bedrijf nú staat, weten we wat we kunnen optimaliseren. Gezamenlijk kijken we welke systemen er nu gebruikt worden en waarvoor.

Vervolgens visualiseren we de ideale situatie en bepalen we wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Daar volgen de Quick Wins en lange termijn oplossingen uit. De Quick Wins zullen met relatief weinig moeite een hoge impact maken. De lange termijn oplossingen zorgen voor een hoge impact, maar zullen meer resources kosten.

Onderzoek naar passende oplossingen
3. Onderzoek naar passende oplossingen
Geschikte opties analyseren
Looptijd is afhankelijk van de complexiteit
Document met passende oplossingen

Oplossingen kunnen op verschillende manieren worden bereikt. Zo kunnen verschillende tools dezelfde uitkomst hebben, maar zijn er toch vaak grote verschillen. Deze verschillen kunnen zitten in kosten, gebruiksvriendelijkheid, implementatietijd en aanwezige kennis/ervaring.

Wij gaan op zoek naar de beste oplossing specifiek voor jouw situatie. Wanneer er binnen het bedrijf al wordt gewerkt wordt met een systematiek die het probleem op kan lossen, dan zullen we proberen deze werkwijze te behouden.

Ontwerp en ontwikkeling van oplossingen
4. Ontwerp en ontwikkeling van oplossingen
Keuzes maken
Looptijd is afhankelijk van de complexiteit
Presentatie,Beslissingsmatrix

In de vorige stap zijn er oplossingen voor de aanwezige problemen gevonden. Er wordt in overleg met jou een passende oplossing gekozen voor ieder probleem. Uiteindelijk zijn er enkele oplossingen die het best passen en ingezet gaan worden. SB Space zorgt ervoor dat deze oplossingen specifiek worden toegepast op jouw organisatie. Hier laten we écht zien dat we onderzoekend, adviserend én uitvoerend te werk gaan

Implementatie en testen
5. Implementatie en testen
De afrondende fase
Looptijd is afhankelijk van de complexiteit
GebruikershandleidingSupport

De gekozen oplossingen moeten vervolgens concreet geïmplementeerd worden in jouw werkwijze. Het is essentieel dat het geheel op elkaar aansluit. Bovendien is het belangrijk dat de nieuwe manier van werken fijn is voor jou en je medewerkers. Tijdens de implementatie letten we daarom voornamelijk op de huidig aanwezige kennis en het gebruiksgemak voor jouw medewerkers.

Tot slot worden alle nieuwe systemen uitvoerig getest, zodat eventuele fouten direct hersteld kunnen worden. Geen zorgen, we blijven bereikbaar voor vragen!

Laten we samenwerkenLees meer over ons team en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.